Benodigdheden:
- 3 appels (Breaburn of goudreinet)
- Bacardi rumrozijnen
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eetlepels kristalsuiker
- kaneelpoeder
- 3 eetlepels pijnboompitten
- bladerdeeg (Herta)
- bakpapier
- 1 citroen
- broodkruimels (Panko)
- 1 ei
Voorbereiding:
Wel de rozijnen minimaal 2 uur in Bacardi rum
Bereiding:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes
- Doe de stukjes appel in een schaal
- Voeg de vanillesuiker, kristalsuiker en kaneelpoeder toe
- Bak de pijnboompitten kort aan in een koekenpan
- Doe de aangebakken pijnboompitten bij de stukjes appel en roer het geheel goed door
- Bekleed de crispplaat met bakpapier
- Leg het bladerdeeg op de crispplaat
- Rasp de schil van een citroen en doe dit bij de appelstukjes
- Voeg wat broodkruimels (Panko) toe
- Voeg de uitgeknepen rozijnen toe
- Breek een ei en houd alleen het eigeel over
- Voeg een heel klein beetje water toe aan het eigeel
- Prik gaatjes in het bladerdeeg
- Doe de vulling in een rol op het bladerdeeg (in het midden)
- Vouw alleen het bladerdeeg om en plak de uiteinden vast met een beetje eigeel
- Bestrijk daarna de bovenzijde met het eigeel
- Maak daarna met een mes een 7-tal lichte inkepingen (verdelen in porties)
- Bak het geheel 12 minuten met de crispfunctie
- Serveer met poedersuiker, bolletje vanille ijs en slagroom
Eet smakelijk!