Een snijplank voorkomt dat tafels en werkbladen beschadigd raken, waardoor ze langer mooi blijven. Altijd heeft u de keuze uit verschillende soorten snijplanken. Sommige zijn gemaakt van een wat harder materiaal, zoals steen of glas. Ook zachtere materialen, zoals kunststof of hout, worden vaak gebruikt om een snijplank van te maken. Naast verschillende materialen zijn sommige planken ook verschillend in kleur, grootte en vorm. De vraag is alleen welke het meest geschikt is voor in uw keuken. In dit blog van Keuken Kampioen leest u alles over het behoud van uw snijplank en tips voor slimme toepassingen. Allemaal om ervoor te zorgen dat u met nog meer plezier kunt koken.
Snijplanken hebben één functie, om het oppervlak dat onder de snijplank zit mooi te houden. Daarnaast wilt u natuurlijk de meest functionele en hygiënische snijplank. Daarom zijn hieronder tips beschreven waar u op kunt letten bij het aanschaffen van een nieuwe snijplank en hoe u de snijplank goed kunt onderhouden:
Op een snijplank wordt van alles gedaan: van verschillende producten snijden tot bereiden. Het is dan handig als de snijplank net dat beetje extra heeft, waardoor het bereiden van het gerecht nog makkelijker wordt. Hieronder geven wij u graag een aantal tips hiervoor:
In dit blog heeft u alles gelezen over soorten snijplanken, het onderhoud en tips voor slimme toepassingen. Misschien bent u na het lezen hiervan wel nieuwsgierig naar nog ander keukengerei. Bestel dan het gratis Keuken Kampioen magazine en kom achter nog meer inspirerende ideeën, ontdek al het nieuws op keukengebied en lees nog meer handige tips.