Francine van Heerlijke Happen kookt lekkere recepten, die makkelijk te maken zijn! Deze week maakt Francine een heerlijke salade, met dé groente van dit seizoen: asperges!
1. Verwarm de oven alvast voor op 120 °C.
2. Snij de romaatjes door midden en leg ze met de platte kant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi ze met de suiker en eventueel met zout. Besprenkel met 2 eetlepels olie. Plaats de schaal ongeveer 1 uur in de oven. Daarna even laten afkoelen.
3. Ondertussen ga je de aardappelen schillen en in blokjes van 1 cm snijden. Kook de aardappelen 5 minuten in water waaraan zout toegevoegd is. Daarna afgieten en afspoelen met koud water en in een schaal leggen.
4. De houtachtige onderkant van de asperges verwijderen en de asperges in stukjes van 1 cm snijden. Kook ze 3 minuten. Afgieten en afspoelen met koud water en bij de aardappel in de schaal leggen.
Kook de eieren 6-8 minuten. Houd een paar blaadjes basilicum apart en snijd de rest fijn. Snijd de ham in reepjes.
5. Van het fijngesneden basilicum, de rest van de olie en de azijn maken we een dressing. Breng het op smaak met peper en zout. Meng de ham en dressing door de aardappel en asperges.
6. Snijd de eieren in parten en verdeel ze met de tomaten over de salade. De achtergehouden blaadjes basilicum kun je gebruiken om te garneren.