Alaaf! De carnavalstijd is weer aangebroken en het feestvieren kan dus beginnen. Zo ook bij Francine van Heerlijke Happen. Wat is er nu lekkerder dan een traditioneel Brabants worstenbroodje? Voordat er gedronken kan worden moeten we de maag zeker even vullen!
1 pak witbrood compleet
275 ml handwarm water
25 gr boter
250 gr half om half gehakt
1 zakje gehaktkruiden
1 ei
Doe als eerste het witbrood mix, de boter en het water in een beslagkom. Kneed dit samen tot een soepel deeg
Dek de beslagkom af met plastic en laat het deeg 10 minuten op kamertemperatuur rijzen
Voor een luchtiger Brabants worstenbrood; kneed het deeg na 10 minuten nogmaals goed door en laat het vervolgens nog 15 minuten narijzen
Kruid en kneed het gehakt en verdeel het daarna in 15 gelijke rolletjes
Bestrooi het werkblad met bloem en verdeel het gerezen deeg in 15 gelijke bolletjes. Druk de bolletjes vervolgens plat tot een cirkel
Leg daarna op iedere deegcirkel een rolletje gehakt en vouw het deeg om het gehakt heen
Vet een bakplaat in en leg hier de rolletjes deeg op, met de naad naar beneden
Klop een ei los en bestrijk de worstenbroodjes met ei
Laat de worstenbroodjes op de bakplaat, afgedekt met een theedoek, nogmaals zo’n 45 minuten narijzen
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden
Bestrijk na 45 minuten de worstenbroodjes nogmaals met ei
Plaats de bakplaat vervolgens iets onder het midden van de oven en bak de Brabantse worstenbroodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.