Niet uren in de keuken staan maar een simpel hoofdgerecht voor de kerst van Francine van Heerlijke Happen!
Vandaag: Konijnenbout met aardappelwaaiers en spruitjes met spek
De Konijnenbouten
Dep de bouten goed droog met keuken papier, bestrooi met peper
Snij de wortel in stukken, maak de sjalotten schoon, snij de knoflookbol in 2 stukken.
Neem koekenpan erbij en doe hierin de roomboter en olijfolie en bak de bouten aan op middelhoog vuur aan twee kanten.
Voeg de knoflook, sjalotten en knoflook toe bij de bouten, laat even mee garen en blus af met de rode wijn. Voeg de pot wildfond erbij zodat de bouten helemaal onder staan.
Dan de deksel op de pan en 3 uur laten stoven op stoofpitje.
Haal de bouten uit de pan en zeef het vocht. Doe terug in de pan en laat dit op hoog vuur laten inkoken tot dikkere saus (eventueel met maïzena indikken). Leg de bouten terug in de pan om ze te verwarmen.
De aardappelwaaiers
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden
Was de aardappels goed en leg deze vast tussen 2 snijplanken. Snij deze inplakjes maar snij ze net niet helemaal door (de onderkant blijft aan elkaar zitten)
Leg deze in een ovenschaal en bestrijk met gesmolten boter, kruiden met peper en zout. Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35/45 minuten.
Bestrooi met verse tijm blaadjes voor het serveren.
De spruitjes met spek
Kook spruiten gaar in 8/10 minuten. Bak in een koekenpan de spekjes bijna krokant, voeg de gekookte en uitgelekte spruiten toe, en breng op smaak met peper/zout
We hadden in deze serie al een voorgerecht, check hier.
Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.