Niet uren zweten in de keuken maar een simpel voorgerecht voor de kerst van Francine van Heerlijke Happen!
Vandaag: garnalen cocktail met zalmrolletje
Voor de saus:
-4 eetlepels mayonaise
-2 el ketchup
-1 theelepel Worcestershire saus
-2 el whiskey
-mespuntje cayenne peper
Voor de rest van het gerecht:
-300 gram Hollandse garnalen
-plakjes gerookte zalm
-krop ijsbergsla
-2 citroenen
-verse krulpeterselie
-1 bakje roomkaas
We gaan eerst met de saus aan de slag; meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje tot een mooie whiskeysaus.
Dan de rest:
1. Snij de ijsbergsla in mooie fijne reepjes
2. Snij de citroen in 4 stukken
3. Besmeer de zalm met de roomkaas en rol er een mooi rolletje van
4. Kies mooie glazen uit en doe hier eerst de ijsbergsla in, vervolgens de garnalen, garneer met de saus, verse krulpeterselie, en het zalmrolletje