Wisten jullie dat rood van oudsher dé kleur is van Pinksteren? Nou dan zit je hier bij Keuken Kampioen wel goed! Francine van Heerlijke Happen maakt deze week heerlijke red velvet cupcakes om bij de koffie te serveren.
125 gram suiker
2 hele eieren
1 zakje vanille suiker
Snufje zout
75 gram gesmolten boter
130 ml yoghurt
Rode kleurstof
125 gram bloem
7 gram cacao
4 gram backing soda
1 theelepel azijn
Frosting:
200 gram roomkaas
150 gram roomboter
1 theelepel vanille extract
350 gram poedersuiker
Doe in een beslagkom de eieren, suiker, zout en vanille suiker. Klop dit in ongeveer 3 minuten tot een schuimig geheel
Mix vervolgens de roomboter en yoghurt er doorheen
Voeg de kleurstof toe en breng beetje bij beetje ook de bloem en cacao toe tot het een roze/rode massa is
Doe op een schoteltje de baking soda met een theelepel azijn. Dit begint te schuimen en voeg je al roerend toe (niet meer mixen)
Vul de cupcakevormpjes met de bakmix en zet ze voor 25 á 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden
Het wachten is op de cupcakes, maar in de tussentijd kan de frosting gemaakt worden:
Mix de roomboter en de roomkaas samen tot een glad geheel
Voeg al mixend op een lage snelheid de poedersuiker en vanille extract toe
Mix het vervolgens nog enkele seconde op een hoge snelheid tot een mooi glad geheel
Zet de frosting even in de koelkast terwijl de cupcakes afkoelen
Neem een spuitzak en doe de frosting erin
Versieren maar….
Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.