Buiten verschijnen de eerste narcissen dus het voorjaar is begonnen. Francine van Heerlijke Happen maakt vandaag een lekkere plaattaart met zoete tomaten.
Groot vel bladerdeeg
125 ml creme fraiche
4 grote verse tomaten
10 kleine verse tomaten
6 groene asperges
Peper en zout
Suiker
Olijfolie
Verse tijm
Halveer de grote en kleine tomaten en leg deze op een bakplaat met bakpapier
Besprenkel de tomaten met olijfolie, suiker, zout en peper en schuif de bakplaat vervolgens voor 60 minuten in de oven op 120 graden
Was de asperges en snijd de uiteinden eraf
Rol het bladerdeeg uit tot een groot vel, vouw de randjes om en smeer het bladerdeeg in met creme fraiche
Leg de asperges en de tomaten uit de oven in een mooie vorm op het bladerdeeg en strooi er wat verse tijm overheen
Schuif de bakplaat vervolgens opnieuw in de oven (200 graden) om de plaattaart in 25/30 minuten gaar te bakken
Bekijk meer heerlijke recepten van Francine op Heerlijke Happen.