Profiteer alleen deze week nog van GRATIS montage en het voordeel op onze Actiekeukens

Profiteer alleen deze week nog van GRATIS montage en het voordeel op onze Actiekeukens

L-keukens

Een L-keuken is een sfeervolle en veelzijdige opstelling waar je alle kanten mee op kunt. Deze keukenopstelling is namelijk op diverse manieren in te delen en in een ruimte te plaatsen. Zo vind je altijd de L-keuken die past in jouw ruimte en aansluit bij jouw keukenwensen. Wil je meer weten over de L-vormige keuken? Keuken Kampioen vertelt je over de voor- en nadelen, de mogelijkheden in opstellingen en stijlen, handige tips voor de indeling en meer.

L-keuken
Wat is een L-keuken?

Wat is een L-keuken?

Een keuken in L-opstelling heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van de letter ‘L’. De keuken bestaat uit twee zijdes die met een hoekelement aan elkaar verbonden zijn. Daarmee is de L-keuken een variant op de hoekkeuken. Een klein verschil zit in de lengtes van beide zijden. Bij een keuken in L-vorm is de ene zijde namelijk iets langer dan de andere. Natuurlijk bepaal je zelf hoe je de keuken in de ruimte plaatst en hoe je deze indeelt. Met praktische en efficiënte oplossingen behoort daarom ook een kleine L-keuken tot de mogelijkheden.

 

Verschillende opstellingen van L-keukens

Een keuken in L-opstelling is op diverse manieren in te delen en aan te vullen. Een populaire variant is de L-keuken met bar. In dit geval staat een zijde van de opstelling vrij in de ruimte en functioneert als gezellige bar om aan te eten. De keuken in L-vorm met bar heeft in sommige gevallen de vorm van een U-opstelling. De bar is dan een extra aanvulling op de L-keuken, waardoor er een bijzonder ruime, sfeervolle leefkeuken ontstaat. Daarnaast kun je gaan voor een L-keuken met eiland, dat kan een kookeiland, spoeleiland of werkeiland zijn. Ook deze opstelling heeft een zeer ruime uitstraling, volop werk- en opbergruimte en is op talloze manieren in te richten. Zeker wanneer de ruimte wat groter is, doe je er goed aan te kiezen voor een L-keuken met raam. Door de natuurlijke lichtinval oogt de keuken nog ruimer en sfeervoller. Vanuit praktisch oogpunt betekent een raam ook beter zicht en frisse lucht in de keuken, indien je het raam kunt openen.

L-keuken
L-keuken
L-keuken
L-keuken met eiland
L-keuken
L-keuken met bar

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het grote voordeel van een L-keuken is de grote hoeveelheid opbergruimte. In de vele onderkastjes, lades en eventueel bovenkasten kun je serviesgoed, pannen en keukengerei makkelijk kwijt. Daarbij leent een keuken in L-vorm zich uitstekend voor een ergonomische indeling. Door de werkdriehoek, oftewel de kookplaat, koelkast en spoelbak, op een efficiënte manier in te delen, kun je gemakkelijker en sneller bewegen in de keuken. Een nadeel van de keuken in L-opstelling geldt alleen voor zeer kleine ruimtes. De relatief ruime opstelling vraagt namelijk wel wat plek in de keuken. Dat is zeker het geval wanneer je bijvoorbeeld één zijde vrij in de ruimte wilt hebben. Eventueel kun je er dan voor kiezen om de eettafel achterwege te laten en te kiezen voor een ruime keukenbar.

Verschillende stijlen van L-keukens

Een L-vormige keuken is in alle keukenstijlen uitvoerbaar, te beginnen bij de moderne L-keuken. Strakke, greeploze keukendeurtjes, neutrale kleuren en een minimalistisch design maken een L-keuken modern. Anderzijds geven kaderfronten, warme tinten en een robuust gasfornuis de L-keuken een landelijke keukenstijl.

Daarnaast zijn er vele andere keukenstijlen, zoals een industriële, design of houten L-keukens. Of ga je juist voor een trendy zwarte keuken, de stoere betonlook of een hoogglans keuken? Er zijn meer dan genoeg keuken ideeën voor de L-vorm opstelling.

 

 

Tips bij de keuze voor een L-keuken

Overweeg je een keuken in L-opstelling in jouw woning? Dan zijn er een aantal dingen belangrijk bij jouw keuze, met name als het aankomt op indeling. Kies voor een efficiënte indeling van de werkdriehoek, die bestaat uit het fornuis, de koelkast en de spoelbak. Plaats bijvoorbeeld het fornuis aan de korte zijde, samen met de koelkast. Met de spoelbak aan de andere zijde van de L-keuken beweeg je gemakkelijk in de compacte werkdriehoek. Zorg ook dat je voldoende werkruimte hebt rondom de kookplaat en spoelbak, zodat je efficiënt kunt schakelen tussen voorbereidend werk en koken. Om een voorbeeld te geven: terwijl je de groenten snijdt, roer je de soep nog een keer door. Denk daarnaast ook na over de plaats van keukenapparatuur. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de vaatwasser zich centraal bevindt tussen de opbergkasten voor serviesgoed en pannen, zodat je deze snel en efficiënt uitruimt. Kortom, een keuken in L-opstelling leent zich uitstekend voor een efficiënte, ergonomische indeling.

Kosten keuken berekenen
Hoe kun je besparen op de keukenkosten?

Prijzen van L-keukens

De kosten van een L-keuken zijn van verschillende factoren afhankelijk. Dit gaat met name over de grootte, de keukenopstelling, de apparatuur, het materiaal en verdere persoonlijke wensen. Heb je al een goed beeld van jouw nieuwe L-vormige keuken en ben je benieuwd naar de prijs? Maak dan gebruik van onze budgetplanner en ontvang na enkele stappen een prijsindicatie van jouw L-keuken, L-keuken met kookeiland of L-keuken met bar. Wil je een L-keuken in de aanbieding kopen? Kijk dan eens naar onze showroomkeukens. Een L-vorm keuken uit de showroom is tot wel 70% goedkoper geprijsd, zodat je jouw nieuwe keuken extra voordelig scoort. Bovendien kun je de keukens in onze showroom nog tot op zeker hoogte aanpassen, zodat je er altijd een persoonlijke draai aan kunt geven.

Maak een afspraak in de keukenshowroom

Ben jij op zoek naar een L-keuken? Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar met handige tips, slimme oplossingen en persoonlijk advies. Maak een afspraak in een showroom bij jou in de buurt. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek helpen onze keukenspecialisten jouw wensen te vertalen naar jouw ideale L-keuken.